Implantáció

Az implantáció a fogászatnak egy olyan speciális területe, amelynek szakszerűen elvégzett eredménye az Ön számára magas komfortérzetet biztosító, működő fogazatot eredményez.

Amennyiben több pillérfog hiányzik, azokat implantátumok beültetésével tudjuk pótolni rögzített hídpótlások esetén. Sokakban merül fel az az elképzelés, amennyiben jelentős foghiányokkal küzdenek, hogy minden hiányzó fogat implantátumokkal kellene pótolni. Ez azonban egy téves megközelítés, mert az implantátumok funkciója a fogpótlások megfelelő alátámasztása. Ehhez nem indokolt annyi darab implantátum, mint ahány fog hiányzik. A felső fogazat működését 14 darab saját fog biztosította, viszont ez nem azt jelenti, hogy egy jelenleg fogatlan felső állcsontra tervezett hídpótlás alá 14 darab implantátumra lenne szükség. Egy jelenleg fogatlan állcsontra tervezett rögzített hídpótlás alátámasztásához 6 darab, esetenként (fogméret függvényében, fogív tömegének függvényében) 8 darab implantátum beültetése elegendő. Ezzel a darabszámmal hosszútávon stabilan működő eredményt érünk el.

A fogászaton belül talán a legkiforrottabb technológia az implantátum, implantátumok felhasználása rögzített fogpótlásokhoz, de ehhez ismernünk kell a fogazat működésének jellemzőit, magát a BioStatikát és azt, hogy az implantátumokon való rögzítettséggel hogyan lehet a várt eredményt hosszútávon elérni.

Szeretnénk Önnél is eloszlatni egy téves információt, mégpedig azt, hogy az implantátumok beültetése vagy azok a lépések, amelyek szükségesek ahhoz, hogy Ön implantátumokkal rendelkezzen, fájdalmasak. Az állcsontokban ahová az implantátumok kerülnek nincsenek olyan idegvégződések, amelyek fájdalom ingert tudnának okozni Önnek az implantáció beavatkozása alatt és az implantációt követően. Másnap ez a beavatkozás nem lesz akadálya munkavégzésének vagy utazásának.

KONZULTÁCIÓT KÉREK
Ekvident plussz logo

IMPLANTÁCIÓK

Implantáció Ekvident
EKVIDENT MINŐSÉG

Fogatlan felső állcsonttal érkezett
a páciens

Implantáció Ekvident
EKVIDENT MINŐSÉG

Implantációhoz tervezett, implantáció utáni BioStatikai ideiglenes fogpótlás

Implantáció Ekvident
EKVIDENT MINŐSÉG

Implantátumokra rögzített BioStatikai pozícióra készített végleges fogművek

(A fotón látható implantációs esetnél a konzultációtól
a végleges fogművek átadásáig 7 alkalomra volt szükség.)

Mint minden fogászati területen, így az implantátumok beültetését is tervezés előzi meg. Tervezés alatt nem csak a panoráma röntgen felvételek vagy CT felvételek készítését értjük, ugyan ez szükséges lépés, hiszen rendelkeznünk kell annak a csonttömegnek a méretével, ahová az implantátum vagy az implantátumok beültetésre kerülnek. Mivel az implantátum vagy implantátumok csak eszközök a fogművek rögzítettségéhez az elsődleges cél a páciens panaszmentes ép fogazatának rágószervi rehabilitációja BioStatikai fogpótlásokon keresztül.

Ezt a célt úgy érjük el biztonsággal a pácienseink számára, hogy az implantációt megelőzően ELSŐ LÉPÉSKÉNT rehabilitáljuk és meghatározzuk a páciens ép működő fogazatának térbeli tömegét, fogformáját, működési funkciót biztosító elhelyezkedését. Ezt az információt használjuk fel esetenként sablonként az implantátumok beültetéséhez, hiszen az implantátumok alapvető célja az eredeti ép fogazattal megegyező BioStatikai fogművek alátámasztása. Így érjük el, hogy az implantációt megelőzően láthatóvá válik a páciens számára a végeredmény. Ez az első lépés az alapja a páciens számára értékes végeredmény elérésének. Fogatlan állcsont vagy nagy kiterjedésű foghiányok esetén az így megteremtett, implantátumok beültetéséhez készített műfogakat ideiglenes fogpótlásként átadjuk a páciens részére az implantátumok beültetését követően. Így elérjük, hogy az implantátumok vagy csonttömeg növelések gyógyulási időszakában is rendelkezik a páciens egy ideiglenes fogpótlással, ami a végleges fogművek esztétikáját, formavilágát, BioStatikáját hordozza. Ez a lépés nem egy több alkalmas hosszú folyamat, viszont elengedhetetlen része, hogy elérjük azt a célt, ami miatt egy páciens az implantátumok beültetését, annak költségeit vállalja. Egy páciens mire eljut a nagykiterjedésű fogatlan állcsontig esetenként több tíz évig tartó kellemetlen fogászati kezeléseken van túl. A fogatlan állcsont vagy a nagykiterjedésű foghiány nem betegség, hanem egy fizikai állapot és egy tény, ami kihatással van az emberi test működésére, az arc harmóniájára, az étkezésre és napi életre, az önfeledt mosolyról nem is beszélve.

Egyszerűbb implantációs eseteknél, kisebb hiányoknál az ellátás folyamata, annak elvégzése kevesebb lépésből, egyszerűbb módon érhető el.

Az implantátumok beültetését minden esetben Mesterfokozattal rendelkező szájsebész szakorvos munkatársunk végzi felkészülten, pontos időrendben, nyugodt, higiénikus környezetben.

Minden páciensünk arról számol be, hogy sokkal nagyobb jelentőséget tulajdonított az implantációnak, illetve az implantációval, csonttömeg növeléssel járó beavatkozásoknak, mint amit ténylegesen megtapasztalt az implantátumok beültetése alkalmával.

Az EKVIDENT Fogászatnál minden fogászati eset konzultációval kezdődik, ahol pontos adatokat adunk át Önnek az adott munkafolyamatokról, azok lépéseiről. Megnézheti, hogyan néz ki, hány elemből áll egy implantátum és az Ön fogászati esetének megfelelően hány implantátum beültetése szükséges a hosszútávú, biztonságos eredmény eléréséhez, illetve ehhez hány alkalomra van szükség az Ön részéről.

A döntés mindig időbe telik a páciensek részéről, mivel hosszútávú megoldást keresnek fogazatuk kezelésére, ám megfelelő, tényszerű információkkal rendelkezve ez az idő le tud csökkenni és közösen elindulunk a tökéletes végeredmény felé vezető úton, amit nagyon sok páciensünk leírásában is megtalál.

Implantátumon rögzített biostatikai fogpótlásokKONZULTÁCIÓS ADATLAP