Fogászati ellátás

A fogászati ellátás három fő területre osztható: konzerváló fogászat, fogpótlások, implantológia (esetnek megfelelő, szükség szerinti csonttömeg növelés).

Viszont ezek a területek önmagukban nem különíthetőek el egymástól, hiszen van egy működési összekapcsolódásuk. Ez alatt azt értjük pl. egy fogpótlás nem készíthető el biztonsággal, amennyiben a fogpótlást tartó pillér fogakban régi tömések, szuvas területek, panaszos régi gyökértömések vannak. A régi tömések kivétele, az alatta lévő terület tisztítása, annak felépítése, esetenkénti gyökérkezelése a konzerváló fogászati ellátás területe
(Konzerváló = a fogak állapotának egyenkénti javítása, az így elért állapot jövőbeni biztonságos fenntartása). Pl. implantátum, implantátumok beültetése vagy implantátumok beültetéséhez esetenként szükséges csonttömeg növelés nem végezhető el biztonsággal amennyiben a páciens szájképletében fogköves, gyulladással teli terület, területek találhatók. A gyulladások megszüntetése, a megszüntetéssel kapcsolatos esetenkénti beavatkozások (fogkő eltávolítás, régi gyökértömések cseréje, a már nem menthető fogak eltávolítása) szintén a konzerváló fogászat területe. A konzerváló fogászati beavatkozások az esetek ellátásához szükséges módon minden páciensünknél elvégzésre kerülnek. Ez része egy szakszerű fogászati szolgáltatásnak.

A konzerváló fogászati beavatkozások általában nem vesznek igénybe hosszú időtartamot, viszont az így előállt eredmény biztonságot teremt a további ellátásokhoz. (fogpótlások, implantológia)

Fogászati ellátás 3 területe:

  • Konzerváló fogászat
  • Fogpótlások
  • Implantátumok
Ekvident plussz logo