Fogpótlás

VÁSÁRY TAMÁS FOGPÓTLÁSA

Gyerekkoromtól kezdve problémáim voltak a fogaimmal, a munka amit végeztek a fogaimon nem volt kielégítő. Az emigrációban több fogorvosnál jártam pl. Dr Macleenhez Londonban, akivel nagyon elégedett voltam, de mások nagyon sok negatív dolgot okoztak számomra. Balla Ibolya ajánlotta az Ekvidentet, ahol egy egész rendszert néznek, nem csak egy fogat.

Általuk esztétikailag és egészségileg is nagyon jól vagyok.

Mindenkinek szívből ajánlom őket. A kiegyenlítetlen fogazat árt az egészségnek.

Fogaim nagyon jó állapotban vannak és nagyon jól érzem magam.

És nem utolsó sorban az, hogy Tamással és családjával megismerkedve egy nagyon emberi kapcsolat alakult ki, ami nagyon fontos számomra.
(Vásáry Tamás)

Ekvident plussz logo

JUDIT FOGPÓTLÁSA

Sajnos nagyon korán, a húszas éveim elején ki kellett húzni a jobb alsó hatos fogamat.

Abban az időben (a 2000-es évek legelején)nem volt lehetőségem a foghiány pótlására. A következő húsz év során átestem sok-sok fogtömésen, és több foghúzáson is, ám a pótlások rendre elmaradtak. Ez nem csak az anyagi lehetőségeimen múlt, egyszerűen nem hittem abban, hogy egy kihúzott fogat teljesértékűen pótolni lehetne. Emellett persze meg is szoktam a foghiányokat, ahogy az már lenni szokott.

Negyvenévesen eljutottam oda, hogy valami átfogóbb, komolyabb fogászati megoldásra van szükségem, mert a szokásos fúrás-tömés egy évtizeden belül a fogaim végleges elvesztéséhez vezet. Hosszas kutakodás, internetes böngészés után rátaláltam az Ekvident fogászatra. Már a honlapon megadott információk alapján sejtettem, hogy jó helyen járok, amit a személyes konzultáció még jobban megerősített. A vizsgálatok és mérések után kiderült, hogy szükségem van egy komplett, új rágófelületre, ami 15 db koronát jelent egy híddal. Rábíztam magam az Ekvident teamjére, és nem bántam meg. Augusztus 2-án voltam az első megbeszélésen, majd elmentem nyaralni. Október 6-án megkaptam az „új” fogaimat,vagyis nagyjából 2 hónap alatt minden beavatkozás lezajlott: fogsín elkészítése és viselése, bölcsességfogak húzása, fogak lecsiszolása, ideiglenes koronák felragasztása, viselése és végül a gyönyörű cirkónium koronáim felragasztása. Ma már túl vagyok a 6 hónapos kontrollvizsgálaton, az új rágófelületet hamar megszoktam. Ám a legjobb érzés, hogy nincs foghiányom! A híd tökéletesen működik: merem és tudom használni, a tisztítása gyerekjáték. A fogsoromban nincs hiány, gyönyörűek a koronáim, jól illeszkednek a valódi fogaimhoz. Hálás vagyok az Ekvident csapatának a profi és emberséges munkáért, végig biztonságban, és jó kezekben éreztem magam! (Judit, Budapest)

Ekvident plussz logo

FERENC FOGPÓTLÁSA

„Amikor szembesültem azzal, hogy nem lehet tovább halogatni a fogászati problémáimat, nagyon nehéz volt a kitárulkozás egy idegen ember előtt, amikor még az eredményben sem lehettem biztos. Szükségem volt egy meghitt már- már intim helyzetre, amikor döntéseket tudtam hozni. Az Ekvident hírlevelei ezt a lehetőséget nyújtották számomra, amikor nyugodt magányos pillanataimban választ kaptam a ki nem mondott kérdéseimre. Olvastam mások beszámolóit, és anélkül alakult ki a megfelelő bizalom, hogy találkoztunk volna. Remegő kézzel tárcsáztam, és egy teljes nyugalommal tettem le a telefont, amikor először beszéltem Csatári Gabival. Az első találkozás végképp meggyőzött arról, hogy jó helyen járok. Nem volt megszégyenítő kellemetlen a beszélgetés, sőt. Csatári Tamás személyében olyan embert ismertem meg aki pontosan tudja ” miről is van szó”, és tudtam jó kezekbe kerülök,és azt a megoldást fogom kapni,amire mindig is vágytam, és meggyőződésem minden ember erre vágyik. Arról már sokan beszámoltak, hogy a tervezés,és a végig vitt folyamatok mennyire precízek, ezt csak megerősíteni tudom. Számomra az, az emberközpontú, személyre szabott, megoldásra törekvés volt a legfőbb érték, amit bátor szívvel ajánlok mindenkinek.” (K. Ferenc)

Ekvident plussz logo

VALÉRIA FOGPÓTLÁSA

18 éves voltam, amikor az érettségi szünet idején begyulladtak a felső szemfogaim. Fúrás, faragás, gyökérkezelés, foghúzás. Ezzel kellett szembenéznem a magyar érettségi tételek helyett. Egy gyakornok orosz származású fogorvos kezelt, aki előbb elsírta magát, mint ahogy a fogam kijött volna a helyéről a fogója segítségével. A vezetésével felépített felső hidam az első önálló keresetemig maradhatott a számban. Az első fizetésemből azonnal kicseréltettem. Az akkori fogorvosomnak az volt a fixa ideálja, hogy nem szabad fehér fogakat csinálni, mert az ismerőseim számára idegen leszek. Így lettem a magam számára idegen a tükörben, de egy nőnek sohasem szabad feladni az esztétikai szépségre való törekvését. Én akkor eldöntöttem, ha tönkre megy a hidam, nem fogok megalkudni.

Azóta eltelt 30 év, a férjemmel kiköltözni készültünk Svédországba, a fogaim pedig leadták a figyelmeztető jelzéseiket:itt az ideje egy teljes fogászati rekonstrukciónak. Akkor még Budapesten dolgoztam, ezért végignéztem a legjobb minőségű, és árban is a legjobbnak tűnő fogászatokat. Az idő azonban egyre szorított, ezért Szegedi révén Csatári Tamás fogművest is megkérdeztem. Tamás az első alkalommal megmutatta, hogy felesleges műtéti beavatkozásokra kaptam árajánlatot eddig. Orvos kollégájával: Dr Bánrévi Csabával a kivizsgálás után elkészítette a kezelési tervet. 3 hét alatt teljes híd alul, és felül, hozzáépítve a fogínyhez, fogbeültetés nélkül, a meglévő fogaimra orvosi bravúrral mindezt ráépítve. A köztes időszakban pedig egy ideiglenes fogpótlással élve a környezetem semmit nem vett észre, egészen a végeredményig. A végeredmény viszont elképesztett mindenkit. Egy gyönyörű formájú, egységes fehér színű fogsorral mosolyogva a világra, egészen hollywoodi minőség lett, amihez egy olyan erőteljes harapás is tartozik, amit az tud igazán értékelni, aki próbált már nyers sárgarépát rágcsálni rosszul felépített koronával.

Hálás köszönetem Dr. Bánrévi Csabának, aki 1 ülésben a teljes felső és alsó fogsoromat előkészítette a hidak befogadására. Soha fogorvos kezében ilyen biztonságban nem éreztem magam. Csaba olyan biztonsággal, sebességgel és könnyedséggel dolgozik, ami önmagában is fájdalomcsillapító hatású, ehhez viszont társul egy rendkívül intelligens barátságosság, ami viszont már terápiás hatású. Mindezt csak a szakmai kompetenciája múlja felül. Olyan pontokon volt 100 %-os bizonyossága, hogy mit kell tennie, amiben eddig minden orvosom bizonytalan volt. Bánrévi Csaba az az orvos, akihez több ezer kilométert is hajlandó leszek megtenni, ha fogorvosi beavatkozásra van szükségem.

Hálás köszönetem Csatári Tamásnak, akinek az egész fogélményt elejétől a végéig köszönhetem. Csatári Tamásnak egy különleges tudása van, egyedülálló az országban, (rajta kívül 1 fogtechnikus tudja mindezt). Képes az állkapocs, és az arc eredeti egyensúlyát, és harmóniáját helyreállítani. Ez nemcsak esztétikai, és harapás hatékonysági kérdés, hanem a test egyes szerveire, és a gerinc egészségére is kihat. Tamásnak ezenkívül rendkívül jó érzékelése van az ember alapvető szándékaira, céljaira. Tökéletesen megértette, milyen esztétikai, és funkcionális elvárásaim vannak, és ehhez képest javasolt megoldásokat. Kompetenciája és emberi hozzáállása példaértékű, ami társul egy olyan üzleti korrektséggel, amiben azt érzed, hogy Neked segít, maximálisan Érted van, és semmi felesleges műveletet nem fog megcsinálni, vagy megcsináltatni, csak azért, hogy vastagabb legyen a végső számla. Köszönöm Tamás, és Csaba mindkettőtöknek, fantasztikus páros vagytok, amiből nagyon szép munka született!

RTValéria

Ekvident plussz logo

HÉJJAS MIHÁLY FOGPÓTLÁSA

Még friss az élményem, de abban bízom, ha az idő el is halványítja valamelyest az emlékeimet, legalább olyan hatású lesz, mint pl. a diplomám átvétele. Ha imádkoznék, belevenném a szövegembe, hogy csak annyit kérnék: kis hazánkban bárcsak mindenki fele olyan odaadással és hatékonysággal dolgozna, mint az Ekvident csapata élükön Csatári Tamással, mert akkor nagyon rövid időn belül mi lehetnénk a világ legjobb országa minden szempontból.

Mikor közel 4 hónappal ezelőtt ott ültem először a pamlagon és hallgattam Tamás szavait, hogy nem túl bonyolult az esetem, lehet még nekem is teljes értékű fogazatom, „csupán” 7 implantátumot kellene beültetni, némi csontpótlás beépülését kivárni és részt venni a kezeléseken – kissé szkeptikus voltam. Meg persze az ár is elgondolkoztatott (annak ellenére, hogy Bp-en jóval drágábbak az ilyen jellegű kezelések), de valahogy éreztem, hogy most vagy soha és belevágtunk.
Az implantáció sokkal kevésbé volt fájdalmas, mint vártam, 3 nap elteltével már teljes értékű tenisz edzéseket végeztem – szinte hihetetlen volt, hogy semmi fájdalmat nem éreztem 2 nap eltelte után. A fogak előkészítése, a köszörülések, a mintavételek is inkább csak néha voltak kicsit kellemetlenek, de a helyi érzéstelenítés elűzte a várt fájdalmaimat.
Nem mellékesen mind a 3 órás implantáció, mind a 4 órás előkészítés után közvetlenül haza tudtam jönni egyedül autóval (250 km a távolság Lábatlan és Szeged között).
Mindig nagyon kellemetlen élményeim voltak a fogászatokon, de most rendkívül biztonságban éreztem magam. Nem csak a munkájukra figyeltek, hanem minden egyes rezdülésemre reagáltak és minden mozzanatról tájékoztattak.
Múlt hét pénteken kaptam meg a végleges pótlást, ma hétfő van és szinte olyan az egész, mintha újra kinőttek volna a hiányzó fogaim, minden mellékhatás nélkül – fantasztikus érzés, az esztétikáról nem is beszélve.
Számomra a legmeggyőzőbb érv az volt, ha helyreáll a fogazatom, jelentősen tudok javítani a tenisz eredményeimen. Erről még nem tudok beszámolni, de remélem eljön majd ennek is az ideje. Mindenesetre újabb nagyszerű emberek kerültek fel a példaképeim listájára az Ekvident csapatából, amiért szintén köszönettel tartozom. Befejezésül csak annyit, ha azt mondták volna, ezt az egész munkát elkészítik féláron, az eredmény ismeretében azt mondtam volna, kifizetem a dupláját is!

Köszönettel, Héjjas Mihály

Ekvident plussz logo

Elmúlt 7 év a kezelésem óta - ÁCS JÓZSEF FOGPÓTLÁSA

Már 7. éve, hogy hosszas megoldáskeresés után (hiányok pótlására és erős jobb oldali rágás miatti kopásra) találkoztam Tamással.

A körülbelül egy hónapos kezelés után a hétköznapjaim visszatértek egy nagyon normális „kerékvágásba”. Újra jó érzéssel mosolygok, újra mindkét oldalon kiegyensúlyozva rágok és egy nagyon kellemes, tiszta, higiénikus érzésem van a számban, amely támogatja a jó közérzetemet.

Mindezt már 7. éve, teljes egészében fogorvosi beavatkozás nélkül (kivétel fogkő levétel), természetes módon élem meg, mint egy egészséges életet, amit csak akkor értékelünk igazán, amikor elveszítjük.

Köszönettel: Ács József

Ekvident plussz logo

VIDA JÓZSEFNÉ EREDMÉNYE

„Aki a kezével dolgozik munkás.
Aki a kezével és az eszével dolgozik az kézműves.
De aki a kezével, az eszével és a szívével dolgozik az művész”
/ Szent Ferenc /

Talán ez az idézet jellemzi leginkább az Önök áldásos munkáját, méltatja azt a sokoldalú tevékenységet, amit kézzel, ésszel és szívvel a szakma igazi művészeként végeznek!

Korábban súlyos daganatos betegségen estem át számomra fontos volt, hogy megértő, gondoskodó környezetbe kerüljek fogorvosi panaszommal. Már korábban is felkerestem egy jó nevű fogorvost a problémámmal miszerint porlanak a fogaim. Az orvos nem talált semmi bajt, de a panaszaim nem szűntek.
Ezért kezdtem komolyabban keresni a segítséget. A Doktor úr miután megvizsgált közölte, hogy rossz a harapásom, az állkapcsom elmozdult, ezért rendbe kell hozni a fogaimat, ezt követően majd a panaszaim is megszűnnek.
Fogsín alkalmazását javasolta, így kerültem Csatári Tamás fogműves kollégájához. Tamás rendkívüli szimpátiával fogadott, tartott egy kiváló ismeretterjesztő előadást a fogak működéséről és a testre gyakorolt hatásáról, hogy megértsem mit miért kell csinálni.

Nyugodt, stresszmentes környezetben kezdtük el a munkát, majd elkészült a fogsín, nagyon szívesen használtam, hiszen rövid időn belül a legjobb dolog történt velem, leállt a fogporzásom, az állkapcsom a helyére került, jó lett a harapásom.

Elkészült a fogmakett is, ami nagyon érdekes volt, hiszen ilyen pozícióban nem láttam még a fogaimat. Tamás feltárta a hibákat, többek között azt, hogy 80 %-ban a metsző fogaimmal rágtam, amit észre sem vettem. A megoldás 12 korona elkészítése- és a fogaim előkészítése után annak felhelyezése lett. Ezek a koronák a megfelelő rágófelület kialakításához kellettek. A rágófogaim szépek és pontosak, megszokása már nehezebb volt, de megérte, hiszen most már igazán tudok rágni és az emésztésem is javult. Tamás végig, segítőkészségével oldotta a szorongásom, bátorított.

Ezúton szeretném megköszönni a doktor úr és Csatári Tamás szakmai munkáját, a kiszolgáló személyzet példamutató figyelmességét. Összehangolt munkájuknak köszönhetően lett meg a kiváló eredmény, amelyről elismeréssel kell szólni. Kívánom, hogy minél több ember problémáját oldják meg odaadó munkájukkal.
További munkájukhoz jó egészséget, sok boldog mosolyt kívánok.

Vida Józsefné

Ekvident plussz logo

MÉSZÁROS ZOLTÁN FOGPÓTLÁSA

2012. januárban felkerestem egy fogorvost, hogy teljes, alsó-felső fogsort készítsen nekem. Tudtam, hogy nem olcsó mulatság, így több éve spóroltam rá.

Rendkívüli gyorsasággal neki is látott, 1 héten belül 25 darab cirkónium fog került a számba. Már akkor voltak kétségeim a gyorsaság miatt, de válaszként mindig azt kaptam, hogy nem kell azon aggódni, minden rendben van. Ahogy teltek a hetek, hónapok egyre nagyobb fájdalmakat éreztem az állkapcsom körül, majd egy idő után az egész fejem fájt kibírhatatlanul. Folyamatosan gyógyszereket szedtem ennek csillapítására. Amikor erről beszéltem az akkori orvosnak mondott személynek, akkor csak annyi volt a válasz, hogy még szoknom kell. Ekkor már 3,5 hónapja szenvedtem.

Szerencsémre ebben az időben kaptam egy szórólapot, amelyben az EKVIDENT hirdette, hogy a fogászat náluk nem a megszokott módon történik. Felkerestem hát.

Az első olyan alkalommal már minden olyan információt megkaptam, amire csak kíváncsi voltam. Nem volt rohanás, és már akkor baráti hangulatban beszélgettünk a lehetőségeinkről. Az emberek mindig félnek az újtól, mint akkoriban én is. Hiszen itt egész másként kezdődik egy fogpótlás, és másként végződik.
Előbb élőben láthattam, hogyan készülnek a fogsorok, mi az, amire kell figyelniük egy komplett fogsornál, és megértettem, hogy ami még akkor a számban volt borzalommal miért nem tudtam harapni, rágni, enni, és mitől szenvedtem.
Az EKVIDENT-nél, személyesen Csatári Tamástól olyan baráti gesztust kaptam, ami nem elvárható senkitől sem. Mivel látta rajtam, hogy mennyire szenvedek, a hirtelen jött anyagi érdek helyett, az életminőségemet vette figyelembe, és a leggyorsabb, legprofesszionálisabb segítséget kaptam.
Egy rendkívül jól összedolgozott gárda vette kezelésbe az újonnan megszületendő fogsorom. A fogászati beavatkozáson Bánrévi Csaba doktor a legnagyobb odafigyeléssel kezelt. Mind a fájdalmaimat, mind a fogak előkészítését kellő türelemmel végezte. Nem elhanyagolható mindezek mellett az irántam való udvariassága. A csiszolásokat olyan pontossággal végezte, mintha gyémántokat csiszolt volna. Közben feltárta az előző orvosnál bent hagyott szuvasodásokat, megmentette a menthetetlen fogaimat.

Egyetlen pillanatig sem maradtam fog nélkül, mert amíg elkészültek a végleges fogaim, addig is ideigleneseket kaptam, amivel teljes életet élhettem.
Összegezve: részt vehettem saját fogaim alakjának, színének, anyagának kiválasztásában, minden lépésről tájékoztatást kaptam, amit fogászaton az ember el tud képzelni, a legjobb kiszolgálást és legkevesebb fájdalmat kaptam.
Ami a legfontosabb! Amit ígértek azt maradéktalanul meg is kaptam.

Most már másfél hónapja élek az új fogaimmal gondtalanul, fájdalommentesen.
Azóta tudok harapni, rágni, enni. Újra szeretek étkezni!
Nem kellett mit megszokni, a második nap óta teljesen rendben vagyok. Ebben a csapatban olyan embereket ismertem meg, akik barátként kezelik embertársaikat, és nem hagyják cserben.

Ha valaki rájuk bízza magát csukott szemmel, és nyugodtan tegye!
Hálás köszönet mindenért!

Mészáros Zoltán (Szeged)

Ekvident plussz logo

NÉMETH ERIKA FOGPÓTLÁSA

2012. nyarán erős hajhullás miatt felkerestem a házi orvosomat, aki lelkiismeretesen többféle kivizsgálásra adott beutalót. Minden leletem jó lett, kivéve egyet. A fogászati röntgenem egy gócos fogat mutatott, ami sajnos okozhat hajhullást. Elhatároztam, hogy a végére járok ennek, és megkeresem a lehető legjobb megoldást, már csak azért is, mert egy korábban felhelyezett koronával is gondjaim voltak.
Vannak-e véletlenek vagy nincsenek? Nem tudom, de engem a sorsom az EKVIDENT-hez, pontosabban Csatári Tamáshoz vezetett.

Egy kellemes szombat délelőtt volt az első beszélgetésünk Tamással. Szorongva indultam el otthonról, de már az első pillanatban meglepetésben volt részem. Kellemes, barátságos környezetben találtam magam. Tamás nyugodtan, magabiztosan, én pedig a megszokott „jújj, de félek a fogorvostól, és mind attól ami azzal kapcsolatos” érzéssel ültünk le egymással szemben. Tamás elkezdett beszélni, és szép lassan oldódott bennem a feszültség. Nagy figyelemmel hallgattam, és rádöbbentem, hogy amiről általánosságban beszél az szinte kivétel nélkül rám is érvényes:

Korábban félre kezelt fogakról, rosszul elkészített, és felhelyezett koronáról, és mindezek az egész emberi szervezetre gyakorolt rossz hatásáról.
Látatlanban pontos diagnózist állított fel az egyébként fogorvosok által rendszeresen ellenőrzött, és kezelt fogaimról. Tamás minden kérdésemre türelmesen válaszolt, és éreztem, hogy a problémám megoldásában partnerként kezel.
Persze kavarogtak a gondolataim, mit, mikor, hogyan lenne a legjobb, Tamást többször felhívtam telefonon az újabb kérdéseimmel még mielőtt meghoztam volna a végleges döntésemet. Nagy levegőt vettem…., és Tamás támogatásával, bátorításával belevágtam életem legnagyobb fogászati kezelésébe.
Először Tamás elvégezte a különböző méréseket, mintákat vett, és néhány nap múlva a terápiás sín a számban volt. A sín áldásos hatásának köszönhetően két állkapcsom a korábban rosszul elkészített pótlások miatt kialakult rossz zárás helyett ismét jól „működött”. A sínnel néhány hét alatt el is értük a kívánt eredményt. Időközben Bánrévi Csaba doktor úr kezelésbe vette a gócos fogamat, és előkészítette a többit a nagy beavatkozásra, ami szeptember 22-én meg is történt. Előző este Tamás hívott telefonon, nagyon jól esett a törődése, és bátorító szavai. Éreztem, hogy figyel rám, és szívén viseli a sorsomat.
A fogászati kezelés reggelén szinte remegtem, de Bánrévi doktor úr megnyugtató mosolya, kedvessége, és empátiája eredményeként legyűrtem a félelmemet, és rábíztam magam. A legnagyobb precizitással, szakértelemmel elvégzett beavatkozás 5 órán át tartott. Ott helyben készített nekem egy ideiglenes fogsort, amivel teljes életet tudtam élni. Esztétikus volt, és az étkezés sem okozott semmi problémát. A végleges fogsorom anyagában, színében, formájában Tamással gyorsan megegyeztünk, az én igényeimet maximálisan figyelembe vette, és az ő nagy szakértelmével megvalósította. Néhány hét elteltével Tamás meglepetéssel állt elő. Megnézhettem a majdnem kész fogaimat. Kimondottan tetszett már akkor is, éreztem, hogy kész formájában nagyon fogom szeretni.
És eljött a várva várt nap. Október 24-én sor került a végleges koronák felhelyezésére. Bánrévi doktor úr részletesen tájékoztatott, hogy mi fog velem történni, így az éppen aktuális félelmemet csírájában elfojtotta. Szép lassan, nagy odafigyeléssel a helyére kerültek a koronák.
A végeredmény? A tükörbe pillantva mintha nem is az én mosolyom lenne………pedig az enyém!!! Már nem teszem a kezem a szám elé szégyenlősen amikor nevetek. Tamás remekművet alkotott! Első pillanatban megszerettem az új fogaimat, most szokom őket. A beszéd, a rágás kicsit más, mint eddig, de éreztem, hogy napról napra tökéletesedik.

Köszönöm Bánrévi doktor úrnak, hogy segített a félelmemet leküzdenem, és bármikor csukott szemmel rábíznám magam, a fogaim kezelését. Köszönöm, hogy olyan precíz munkát végzett, amit korábban sosem tapasztaltam.

Köszönöm Csatári Tamásnak, hogy az egész kezelés alatt mellettem állt, bátorított, maximálisan figyelt rám. És nem utolsó sorban köszönöm a MOSOLYOMAT!

Németh Erika

Ekvident plussz logo

BRÓDY ÉVA FOGPÓTLÁSA

Ezúton is szeretném megköszönni, amit értem tettek a fogszakorvossal együtt. Elég nehéz szavakba önteni, hogy mit érzek, inkább úgy tudnék fogalmazni, hogy mérhetetlenül hálás és leírhatatlanul boldog vagyok. Az évek óta tartó problémám a fogaimmal, az ebből adódó egészségügyi problémáim (elsődlegesen a folyamatosan visszatérő állkapocsfájdalmam), és nem utolsósorban a szégyenérzet, amit a gyorsan elkopó csúnya metszőfogaim miatt éreztem, megszűnt. Korábban nem gondoltam, hogy valami nagyobb baj van a fogaimmal, egyszerűen azt hittem, hogy a bölcsességfogaim tehetnek arról, hogy a fogazatom nem olyan már, mint régen, valamint az éjszakai fogcsikorgatásom is hozzájárul a fogaim kopásához. A metszőfogaim azonban az idők folyamán egyre kisebbek lettek, olyannyira zavart már a dolog, hogy teljesen szégyelltem a fogaimat, irigykedtem azokra, akiknek gyönyörű, teljesen szabályos fogazatuk van, és nagyon elkeserített, hogy a húszas éveim közepére lényegében olyan problémákkal kell küzdenem, amikről úgy gondoltam, hogy csak az idősebb korosztályt érinthetik.
Rossz volt az hallani, hogy túl erős a harapásom, a rágásom a gyengébb fogszerkezetemhez, és csak terápiával, több fogamra korona felhelyezésével lehet a fogazatomat rendbe hozni. Ezt a tényt elég nehéz elfogadni, nekem se sikerült először, ezért nem vágtam bele már akkor, amikor először erről beszéltünk. Már itt nagyon tetszett az a hozzáállás, amit tapasztaltam, hiszen semmit sem akartak rám erőltetni, meghagyták a választási lehetőséget nekem, ami úgy gondolom, hogy az egyik legfontosabb tényezője a bizalom elnyerésének, és annak megtartásának.
A fogaimmal kapcsolatos problémáim azonban egyre súlyosabbak lettek, és rá kellett döbbennem arra, hogy nem halogathatom tovább a dolgot, mert a későbbiekben még nagyobb bajom származhat abból, ha nem kezdek bele időben a terápiába.
Rendkívül korrekt tájékoztatást kaptam, az előnyökről, a hátrányokról, és megértettem, hogy nagyon fontos tényezője vagyok én is annak, hogy sikeres legyen a kezelés. Teljes bizalommal és bizakodással vágtam bele a dolgokba, a terápiás sínt is nagyon szerettem használni, főleg úgy, hogy már 1-2 nap után lényeges változásokat vettem észre magamon. Érdekes érzést volt rájönnöm arra, hogy mennyire rosszul használtam a fogaimat, nem úgy és nem oda haraptam, ahogy kellett volna, erőteljesen, majdnem rágcsálók módjára koptattam a fogaimat. Rövidebb alvás is elegendő volt ahhoz, hogy reggelente pihentebben ébredjek, és az állkapocsfájdalmam is megszűnt.
Amikor a terápia végéhez érkeztünk, eléggé elborzasztott, amikor meghallottam azt, hogy az első 2 metszőfogaimon kívül fölül 3-3, alul pedig 2-2 fogamra kell koronát felhelyezni. Nem gondoltam, hogy ilyen rossz állapotban van a fogazatom, azonban a lenyomatomon láttam, hogy valóban szinte teljesen eltűntek a fogaim felszínei, lényegében nem töltötték be a rendeltetésüket.
A fogaim csiszolására nem szívesen emlékszek vissza, eleve utálom a fúró hangját, és alacsony a fájdalomküszöböm is. Őszintén bevallom, még az a szerencse, hogy a fölső fogaim csiszolásával kezdtük, különben lehet, hogy kiszálltam volna a székből és hazarohanok. Még a kellemes rendelői környezet és a megnyugtató, kedves hozzáállás se tudott megnyugtatni. A végeredmény azonban mindenért kárpótolt. Már az „ideiglenes fogaimat” is mindenki dicsérte a családi és a munkahelyi környezetemben, sokan azt hitték, hogy már teljesen kész vannak, és a koronák vannak felhelyezve. Az elején furcsa volt megszoknom, hogy nagyobbra kell nyitnom a számat, hogy vannak elöl metszőfogaim. Az első nap még enni se igazán mertem, idővel azonban teljesen megszoktam az új átmeneti fogaimat is.
Életem egyik legboldogabb napjaként tudom leírni azt, amikor végül a koronáim fel lettek helyezve. Sejtettem, hogy szépek, de nem gondoltam, hogy ilyen gyönyörűek lesznek, a színükben, a formájukban, a természetességükben, a hihetetlenül aprólékos kidolgozásukban igazi művészi munka eredményei.
Azt mondták, hogy olyanok lesznek a fogam, mint amilyenek eredetileg voltak. Én csak azt tudom mondani, hogy sokkal szebbek, gyönyörűbbek lettek. Kicsit furcsán hangzik, de olyan jól sikerültek, hogy utólag kicsit sajnálom, hogy az összes fogamra nem lett végül korona felhelyezve.
Az elejétől kezdve tudtam, hogy a lehető legjobb kezekben vagyok, de erre a végeredményre még a legmerészebb álmaimban se mertem gondolni.
Köszönöm azt, hogy a valódi problémámat akarták kezelni, megoldani, és nem csak egy látszat, átmeneti megoldást hoztak létre. Nagyon szépen köszönöm a példaértékű hozzáállásukat, a munkájukat, és nem utolsósorban köszönöm, hogy segítettek abban, hogy merjek újra igazán magabiztosan, boldogan mosolyogni.
Mindenkinek csak szívből ajánlani tudom Önöket a lelkiismeretes Munkatársaikkal együtt.

Köszönettel: B. Éva Szeged

Ekvident plussz logo

TÓTH JÓZSEF FOGPÓTLÁSA

Az évek folyamán több fogászaton és fogorvosnál megfordultam, ahol fogpótlást, koronát és más fogászati kezelést kaptam. Mielőtt Önnél megjelentem sem voltam panaszmentes. Fogfájás, fülfájás és huzatra érzékenység volt a problémám. A fogorvos, akinél megjelentem ajánlotta Önt, hogy mielőtt a kezeléseket elkezdené, tájékozódjak a lehetőségeimről, így megjelentem Önnél. Miután Ön felmérte az állapotomat, javasolta, hogy terápiás sínt készít, ami több szempontból is segít a problémáimon.
Miután elkészült a sín az előírt módon használtam. Már a harmadik nap után tapasztaltam javulást. A fül és a fogfájásom teljesen eltűnt a huzatra érzékenységem a terápiás sín viselése alatt egyáltalán nem jelentkezett. Itt hangsúlyoznám, hogy a fogorvos még semmilyen kezelést nem adott. A sín használata után helyreállt az elcsúszott alsó állkapcsom pozíciója, ami az évekkel ezelőtti nem megfelelő kezelések miatt keletkezett. Szinte teljesen panaszmentes lettem, a közérzetem nagymértékben javult. Ezután elkezdődtek az Ön által a fogorvossal egyeztetett fogászati kezelések és beavatkozások. Az Ön által végzett munkák során nagymértékű precizitást tapasztaltam és a számomra nem mindig kellemes munkáit igyekezett a legkímélőbb módon végezni.

A részemre készített fogművek az első pillanattól fogva tökéletesen működnek, viselkedésük és használatuk kifogástalan.

Köszönettel: Tóth József

Ekvident plussz logo

PAPPNÉ FEHÉR MÁRIA FOGPÓTLÁSA

Közel 56 évet kellett megélnem ahhoz, hogy rácsodálkozhassak a világra „nahát ilyen fogászati ellátás is létezik„. Huszonéves korom óta viselek fogpótlásokat és ezért már jó néhány korona és híd cserén túl vagyok amiket különböző városokban és különböző fogászatokon követtek el rajtam.
Számomra mindig egy horror volt ez a kezelés, tekintve, hogy erősen hányingeres vagyok, nehezen tűröm a fogászati beavatkozásokat. Ezért aztán igyekeztek minél előbb kívül tudni engem a rendelő ajtaján és így ennek megfelelő lett az eredmény is.
Amíg nem tapasztaltam mást addig azt hittem ez így van rendjén, hiszen mindenütt így jártam.
Azután egy barátom segítségével Hozzád kerültem és egy új világba csöppentem.
A Te lelkiismeretességed, szakmai tudásod, igényességed és nem utolsó sorban határtalan türelmed eredményeként most életemben először úgy érzem, mintha ezek a fogpótlások az eredetiek lennének, és teljesen természetesen tudom használni őket. Nem mellékesen nagyon szépek is.
A szakmai maximalizmusodat és segítőkészségedet jelzi az is, hogy a mintavételekhez használt eszközöket külön elkészítetted számomra, hogy ezzel is segíts a kellemetlenségek leküzdésében. Ilyen bánásmódban még sehol nem részesültem.
Nem volt ez másképp a fogorvosi rendelőben sem, az ott tapasztaltakról is csak a legjobbakat tudom írni.
Köszönök szépen mindent.
Minden jót kívánok Neked, a hasonló problémákkal küzdő embertársaimnak pedig azt kívánom, hogy mielőbb ismerjenek meg Téged.

Tisztelettel: Pappné Fehér Mária Pécs

Ekvident plussz logo

PAPP ZOLTÁN FOGPÓTLÁSA

Mit szépítsem a dolgot, egyszerűen megmentetted az életemet, amit ezúton szeretnék megköszönni.

Hihetetlen véletlen folytán kerültem veled kapcsoltba az utolsó percben.

Közel negyvenévi fogászati kezelésnek köszönhetően már az elviselhetőség határát súroltam, a folyamatos Cataflam evés kezdte az emésztő rendszeremet is tönkre tenni. Mindig éreztem, hogy valami nem stimmel a fogászati kezeléseimmel, mivel a fogorvosi székben félve és fájva semmi közöm és információm nem volt a beavatkozásról. Valami fúrás, faragás történt, és a fájdalomcsillapító hatása után kerestem a túlélés lehetőségeit. Elfogadtam, hogy mostantól csak a jobb, vagy baloldalon tudok rágni, és ha ettől eltérek, akkor jó pár napig sajogni fog valamelyik fogam. Almát csak úgy tudok harapni, hogy az alsó fogsornak feszítem, mert a felső fogsor lapjára haraptam, így nem is harapás lett belőle, hanem valami marcangolás. Közben egyfolytában éreztem, hogy ezt jól is meg lehetne csinálni.
No mindegy, ez már a múlt, hála Neked.

Az első találkozásunkkor kiderült, hogy jó helyen járok. A panaszfelmérés nyugodt, magabiztos légköre, a párbeszéd lehetősége, az általad megismertetett működési összefüggések mind garancia volt számomra, hogy MOST sikerülni fog a FOG. És így is lett.

A folyamat során mindig tudtam, mi következik, mit miért teszel, és kiszámítható volt a vége.
Az első sínfeltétel pillanatában felejthetetlen érzés fogott el, amikor hosszú évek után nyugodtan összezárhattam a szám. Napok alatt visszatért az egyensúlyom, megint két lábon álltam. Azelőtt teljesen a jobb lábamat terheltem, és negyedévente jártam a csontkovácshoz, hogy a gerincemet helyre tegye. Ezt követően minden fázis csak egyre jobb lett.
A fogászati ellátás szintén páratlan volt. Ebben igazán volt összehasonlítási alapom, és mondhatom minden hízelgés nélkül, hogy a negyven év alatt egyszer sem volt ilyen precíz, beteg centrikus kezelésben részem.
Visszaadtad a hitemet, hogy még lehetnek szép dolgok is az életben.

Végül arra kérlek vigyázz magadra, mert még rengeteg honfitársadon kell segítened.
Még egyszer mindent köszönök.

Tisztelettel: Papp Zoltán Pécs

Ekvident plussz logo

K. ILDIKÓ KEZELÉSE

Elégedett vagyok a kapott szolgáltatással. Ahhoz képest, hogy Budapestről Szegedre kellett mennem, mégsem éreztem, hogy nagyon macerás lett volna. A szakmai és emberi hozzáállás is kiemelkedő volt, tényleg szinte teljesen fájdalom nélkül, gyorsan, jól és pontosan láttátok el a feladatokat, ami így igen megkönnyítette az egyébként nem kedvenc időtöltésemet képező fogászati beavatkozások elviselését. És az eredmény alapján mondhatom, hogy igen megérte.

Végre úgy érzem, hogy ez a terület kezelve lett, nem kell rá több figyelmet fordítanom és tudom, hogy minden és hosszútávon rendben lesz. Igazi megkönnyebbülés és öröm ez, főként azután, hogy életem során sajnos volt már tapasztalatom fogászai kezelésekkel kapcsolatban.

Ekvident plussz logo