Gyakran ismételt kérdések

A szakorvos válaszol.
Mit jelent a BioStatika?

BIO- élő, STATIKA- testek egyensúlyi helyzete. Az ép, sérülésmentes (hagyományos koronák – hídpótlások, tömések nélküli, kopások, foghiányok nélküli) alsó-felső rágófogazatunk által hordozott egyensúlyi helyzete, amely mindkét oldalon azonos.

A fogászati ellátás során miért kell figyelembe venni az összes fog állapotát?

A hagyományos-átlagos fogpótlások, a hiányos, kopott fogak nem képesek fenntartani azt a térbeli adatot, amit a hosszútávú, működő fogazat megkíván. A fogazat funkcióinak kopás általi elvesztésének kezelése valójában megmenti a pácienst a jövőbeni foghiányoktól, nagyobb kiterjedésű pótlásoktól, esetenként implantátumok beültetésétől.

Hány alkalom szükséges ahhoz, hogy a fogazat hosszútávon rendben legyen?

Ha nincs szükség implantációra, és a pillérfogak felhasználhatóak, azok darabszáma megfelelő mennyiségű, fogászati esete 3 alkalommal lezárható, és rendelkezni fog egy végleges, működő fogazattal.

Az implantáció fájdalmas beavatkozás?

Ez nem feltétlenül igaz, mert az állcsontokban ahová az implantátumok kerülnek nincsenek olyan idegvégződések, amelyek fájdalom ingert tudnának okozni Önnek az implantációt követően.

A fogászati kezelés alatt fogazat nélkül maradok?

A fogászati ellátás, valamint a fogpótlások készítése alatt pácienseink soha nincsenek fog nélkül. Az ideiglenes fogpótlások által pácienseink nyugodtan végezhetik a fogászati kezelést követően a munkájukat vagy utazhatnak kedvük szerint.