Ekvident Magazin

Az esztétika kizárólag maga a fogszín?

A fogászat eredménye, jelenléte a köztudatban jelentős mértékben az ESZTÉTIKÁVAL egyenértékű. Ez részben igaz és teljesen reális, hiszen egy fogászati ellátás amennyiben implantátumokkal, fogpótlásokkal jár, abban az esetben az ESZTÉTIKAI elvárások a páciens részéről teljesen jogosak!

Viszont önmagában az ESZTÉTIKA a cirkónium anyag felhasználásával vagy egy „világos” fogszínnel nem fog előállni!
A fogazat az emberi test mértani része. Egy páciensre levetítve ez kizárólag egyetlen fogméret, fogforma ami megfelelő (NINCS TÖBB)!

Ez az információ megegyezik a velünk született fogazat méretével, formájával! Enélkül az információ nélkül nem tud előállni a valós ESZTÉTIKA egyetlen esetben sem. Az alapvető probléma minden fogpótlás készítésénél jelen van implantátumoktól, cirkónium anyagfelhasználástól függetlenül, hiszen az esetek jelentős részében mire a fogászati ellátásra sor kerül vagy nagyon kopottak meglévő fogak vagy hagyományosan készített régi koronák, hidak vannak a páciens szájában.

Ezek mindegyike bizonytalan információt hordoz és egy precíz munkának egyik sem tud alapja lenni.

Az emberi fogazat fiziológiás mértani adataival az EKVIDENT Kft. rendelkezik, így minden esetben ezt alkalmazzuk is. Enélkül az információ nélkül nem lehet megtervezni egyetlen esetben sem a fogászati ellátást.

Az esztétika kizárólag maga a fogszín?

A fotókon látható példa is ezt mutatja. Az esztétikai igény a páciens részéről teljesen elfogadható, mint a fotón látható esetben is.
A páciens rágófogazat BioStatikai (testek egymáshoz való egyensúlyi viszonya) adatokat hordoz, tehát a rágófogazat működése teljes mértékben biztonságos. A metszőfogakkal szembeni ESZTÉTIKAI elvárás mindezek fényében teljes mértékben érthető és teljesíthető. A páciens ellátását megterveztük, beleértve a vállas előkészítések fiziológiás tömegét is a végleges munka alá. Ez minden esetben így történik, hiszen egy fogpótlás akkor van rendben, ha a kész munka, munkák BioStatikai pozíciót, a páciens fogazatának mértani, formai adatát hordozzák.

Az esztétika kizárólag maga a fogszín?

Az ESZTÉTIKA tulajdonképpen az a HARMÓNIA, amit egy megtervezett ellátási lépéssorozat eredményeként elérünk.

Ez az eredmény nem a fogászati eset állapotának, az alkalmazott beavatkozások szükségességének (csontpótlás, implantáció, fogpótlás típusa, cirkónium, stb.) a mértékétől függ, hanem az emberi fogazattal szemben támasztott valós elvárások határozzák meg.

Az ESZTÉTIKA jelen van a környezetünkben, meghatározza a hétköznapjainkat így ez határozottan igaz a fogazatunkra, illetve egy fogászati kezelés által elért eredményre is.

Az esetfotókon pontosan ezt szerettük volna megmutatni.

Köszönettel,
Ekvident Kft.