Ekvident Magazin

A cirkónium a tökéletes megoldás, de hogyan?

A CIRKÓNIUM önmagában véve egy anyagfelhasználás!

A „CIRKÓNIUM”, mint fogalom lehetőség egy technológiai alkalmazásra a fogászatban! A CIRKÓNIUMOT az ipar alkalmazza 150 éve más területen az előnyei miatt. Mik ezek az előnyök?

A cirkónium a tökéletes megoldás, de hogyan?

A fogászatban a fogpótlások területén alkalmazzuk a CIRKÓNIUMOT. Ez egy kiforrott, biztonságos technológia a 21. században, ami kiváltotta a fémkerámia pótlásokat, ezzel biológiailag kompatibilisebbé váltak a fogpótlások a páciensek számára, hiszen a CIRKÓNIUM tiszta kerámia.

1.Az egyik előnye a stabilitása.

A következő előnye a fiziológiás tulajdonsága! A fémkerámia fogpótlásoknak meghatározható a HŐTÁGULÁSI értéke! Tehát hő hatására TÁGULÁST-ZSUGORODÁST okoz a szájképletben! Az implantátumokra készített fogpótlások esetében ez veszélyes és előnytelen az implantátumok hosszútávú élettartamát tekintve.
A CIRKÓNIUMNAK nincs hőtágulási értéke, így a CIRKÓNIUMBÓL készült fogpótlásoknak nincs térfogatváltozása!

2.A másik előnye a fiziológiás biztonsága! (nincs feszítő érzés ásításkor vagy hőingadozás hatására)

A harmadik és nem elhanyagolható előnye maga az ESZTÉTIKA! Az élő ép fogazat átengedi a fényt, így annak élőséget kölcsönöz. A fémkerámia nem engedi át a fényt, mert a fémből készült anatómiai váz blokkolja azt, ezért minden fényviszonyban más színt, tónust mutat.
A CIRKÓNIUM viszont ugyanúgy viselkedik, mint az élő fogazat, ezért átengedi a fényt, ezzel élőséget kölcsönöz a CIRKÓNIUMBÓL készült fogpótlásoknak.

3.A CIRKÓNIUMBÓL készült fogpótlások ESZTÉTIKÁJA minden elvárást, igényt kielégítő.

Összesítve az így kapott eredmény előnyeit a CIRKÓNIUM esetében.

  • STERIL, TISZTA, SZÖVETBARÁT
A cirkónium a tökéletes megoldás, de hogyan?
  • FIZIOLÓGIÁS BIZTONSÁG A SZÁJKÉPLETBEN, KOMFORTOS HASZNÁLAT
A cirkónium a tökéletes megoldás, de hogyan?
  • TÖKÉLETES ESZTÉTIKA
A cirkónium a tökéletes megoldás, de hogyan?

Mindezek magának a CIRKÓNIUMNAK az anyagtani előnyei, viszont hogyan lesz a CIRKÓNIUM TÖMBBŐL panaszmentes, funkciókban működő fogpótlás azaz egy RÁGÓSZERVI REHABILITÁCIÓ!?
Amennyiben hagyományos fogászati ellátással készül, úgy abban az esetben sajnos korlátozott lesz az eredmény, ami nem sokban fog eltérni a múltban készített fogpótlásoktól, hiába a CIRKÓNIUM anyagfelhasználása!
Miért?

A cirkónium a tökéletes megoldás, de hogyan?

A BioStatika az egyik elengedhetetlen alapja Nálunk a fogpótlások tervezésének, illetve azok készítésének, beleértve az implantátumokon rögzített fogpótlásokat is! A BioStatika az a térbeli pozíció, amit az ép fogazat hordoz egészen addig, amíg a fogak elvesztésével, hiányával meg nem változik. Ez egy térbeli, mértani adat, aminek hiánya csökkent működő képességet, a fogpótlások alatti pillérfogak indokolatlan terhelését, esetenként elvesztését eredményezi! BioStatikára készített fogpótlások esetében az eredmény egy teljesértékű rágószervi rehabilitáció, ami panaszmentességet okoz pácienseinknek. Az így elkészített munkáknál a CIRKÓNIUM használata még nagyobb stabilitást, hosszútávúságot fog okozni, beleértve az emeltszintű ESZTÉTIKÁT is.

A cirkónium a tökéletes megoldás, de hogyan?

Az implantátumokon rögzített fogpótlások terén szintén elengedhetetlen a BioStatika, hiszen a saját fogakkal ellentétben az implantátumoknak nincs a csontban elmozdulási képessége (a túlterhelés az implantátumok elvesztéséhez vezet!), ezért az implantátumokon rögzített fogpótlásoknál a BioStatikán kívül határozottan előnyös a CIRKÓNIUM anyag felhasználása a már említett előnyei miatt.
Ezen technológiák együttesen tudnak biztosítani a páciensnek egy olyan panaszmentességet, emeltszintű esztétikával rendelkező eredményt, amely elérése az az OK, ami miatt érdemes belekezdeni egy fogászati ellátásba.
Egy fogpótlás semmiképpen nem csökkent életminőséget jelent! Egy fogpótlásnak működési funkciókat, panaszmentességet, esztétikát kell eredményeznie, amivel a páciens teljes értékű életet tud élni.

A cirkónium a tökéletes megoldás, de hogyan?