Ekvident Magazin

15 évvel ezelőtti „döntés” rehabilitációja

Budapesten élő ügyfelünk régóta ismert már bennünket. 15 évvel ezelőtt tanácsot kért Tőlem a „frissen készült hídjaival” kapcsolatban. Akkor nem tudtunk már segíteni, mivel egy hosszú, költséges implantáción volt túl, illetve megkapta az akkor „hagyományos módon elkészített hidakat”. Régi ismeretség köt össze bennünket, így egy nap, 2018. tavaszán csöngött a telefonom és egy rég nem hallott hang köszönt bele. Én nagyon örültem ennek, bár akkor még nem tudtam a hívás OKÁT.
„Baj van a fogaimmal, de megmaradt bennem és emlékszem mit mondtál 15 évvel ezelőtt. Most szükségem van rátok.”
Itt még nem ismertük az esetet és nem tudtam mivel találjuk magunkat szembe. Bíztam benne, hogy a régi implantátumok stabilak és egy BioStatikára (alsó felső állcsont egyensúlyi pozíciója) készített új fogpótlás elegendő lesz az ellátáshoz.

A konzultáción kiderült gyorsan, hogy az Én elképzelésem egy ideális gondolat volt csak, és a valós helyzet lényegesen eltér ettől.
Az elmúlt 15 év, a kibillent BioStatika miatti túlterhelések, a „hagyományos elképzelésekkel” előállított régi hidak elpusztították a saját fogazattal együtt a régi implantátumokat is. Ez a tényszerűség egy egészen más stratégiát követelt meg a tervezésnél.
Első lépésben előállítottuk a BioStatikai pozíciót, majd a már csontgyulladást okozó fogazatot és implantátumokat eltávolítottuk. A csonttömeg növelést követően (ezt a felső állcsont rágóterületén kellett elvégezni, hogy stabil alátámasztása tudjon lenni a későbbiekben beültetett implantátumoknak) hosszútávú ideiglenes pótlásokat készítettünk BioStatikai pozícióra, illetve itt már az „ideiglenes” fogművek a páciens eredeti fogméretét, fogformáját, a működő fogazat síkjait, érintkezéseit hordozták.

4,5 hónap elteltével beültetésre kerültek az implantátumok, majd az előzőleg készített hosszútávú ideiglenes fogművekkel telt a következő 3 hónap. A gyógyulási fázis után elkezdődhetett a BioStatikára készített végleges cirkonium fogművek készítése.

Ügyfelünknek minden szájban lévő beavatkozást követően az ideiglenes fogművek biztonságos, stabil működést biztosítottak. A munkavégzések alatt több alkalommal volt külföldön hosszabb időre is.
A végleges BioStatikára készített cirkonium munka (A cirkonium átengedi a fényt, mint az eredeti fogazat, illetve a fiziológiás jellemzői is tökéletesek, hiszen hő hatására nincs térfogat változás, mozgás úgy, mint a nagy áthidalású fémkerámia munkáknál. Ez a fizikai jellemző védi az implantátumokat és a meglévő fogazatot egyaránt. ) átadását követően 3 nappal ügyfelünk felhívott és arról számolt be, hogy tökéletesen, komfortosan működnek az új fogművek és nagyon köszöni az alapos, de mégis kiszámítható alkalmakat teremtő precíz munkát. Illetve nagyon sajnálja, hogy nem 15 évvel ezelőtt cseréltette le a „hidakat”, mert akkor most nem kellett volna az implantációt megismételni.

Minden ügyfelünknek ugyanazt állítjuk elő és az esetek között pusztán az ellátás, a végeredmény eléréséhez szükséges lépések, illetve a felhasznált technológiák tesznek különbséget. A fogművek, implantátumok egyetlen CÉLT kell, hogy szolgáljanak, mégpedig a VÉGTERMÉK biztonságát, a páciens napi életét, nyugalmát, a fogazat működését és mindezt hosszútávon!
Végül is azért kezdi el minden páciens azt a rehabilitációt amely a fogazat működésére irányul, természetesen az ESZTÉTIKA jegyeivel, hogy BIRTOKOLJA és HOSSZÚTÁVON RENDELKEZZEN AZ EREDMÉNYÉVEL! MI EZT biztosítjuk Önnek.