Töméscsere vagy tartós megoldás a tökéletes fogazatért

Ekvident | 2019.06.12.
Töméscsere vagy tartós megoldás a tökéletes fogazatért

Kopott a fogazata vagy vannak már fogpótlásai, amelyek nem működnek?
Esetleg nagy kiterjedésű fogtömései vannak, amelyek kopottak?

kopott fogazat az, ami a fogazaton megjelenő romboló folyamatnak, a működő fogazaton keresztül fenntartott BioStatika (testek egymáshol való egyensúlyi viszonya) hiányát jelzi. Ezt még fokozza a korábban esztétikai töméssel ellátott fog. A tömések hónapról hónapra folyamatosan kopnak, így hozzájárulnak az ép fogazat rombolásához. Amikor a páciens úgy gondolja, hogy egyébként milyen jó neki, hiszen meg van „minden” foga vagy csak néhány foga hiányzik, akkor tart éppen a nagykiterjedésű foghiányokhoz, implantátumok beültetéséhez.

„Ahogy ma kezeljük a fogakat, az távolról sem ideális” – mondja Nigel Pitts, a King’s College fogászati intézetének professzora, a Reminova egyik alapítója.

„Onnantól fogva, hogy egyszer kifúrjuk és betömjük, a fog bekerül az ismételt fúrások és újratömések körforgásába, így hosszú távon minden javítási kísérletünk kudarccal végződik.”

Ezt a kudarcot viszont a páciens érzékeli a legjobban, még ha nem is azonnal.

A fogazat kopásával, a rágófogak elvesztésével elindul a folyamat, panaszai kezdődnek. Fogérzékenység, rágás funkciókkal kapcsolatos, illetve metszés funkciókkal kapcsolatos problémák jelentkeznek. Vannak páciensek, akik érzékelik, hogy ugyan minden foguk saját vagy a fogazatuk jelentős darabszámával rendelkeznek, de azt is érzékelik és sejtik, hogy tenniük kellene valamit, mert ebből később sokkal nagyobb és több problémájuk lesz…

És ez így igaz!

A fogazat kopásai hatással vannak a fogak gyökérfelszíni alátámasztásaira, mivel ami lekopott az alátámasztási képességükből le is épült.
Illetve a foghiány esetében a foghiány, foghiányok melletti fogazat veszi át a hiányzó fogazat rágóterhelését, ezáltal túlterhelődik és a romboló folyamat felgyorsul.

Láthatóvá válnak a fognyakak, ahol nincs már zománcréteg, ami védi a fogazatot a külső fizikai és kémiai hatásoktól.

Van rá megoldás!

Pl. Egy olyan fogászati eset, ahol a pillérfogak felhasználhatóak, azok darabszáma megfelelő mennyiségű, 3 alkalommal lezárható a végleges, működő fogazat állapotára.

A fogászati ellátás, valamint a fogpótlások készítése alatt pácienseink soha nincsenek fog nélkül. Az ideiglenes fogpótlások által pácienseink nyugodtan végezhetik a fogászati kezelést követően a munkájukat vagy utazhatnak kedvük szerint.