Mit is jelent a tökéletes szó a fogászatban?

Ekvident | 2021.10.23.
Mit is jelent a tökéletes szó a fogászatban?

Többször halljuk ezt a szót, különböző szövegkörnyezetben. De tisztában vagyunk a jelentésével? Sokan megijednek a szó hallatán, mert mindenki a tökéleteset keresi, viszont csak a munka elvégzése után derül ki, hogy az „lehet, hogy mégsem tökéletes, lehet, hogy én nem ezt szerettem volna?”

A WIKI-SZÓTÁR SZERINT A TÖKÉLETES SZÓ JELENTÉSE
1. HIBÁKTÓL VAGY HIÁNYOSSÁGOKTÓL MENTES
2. A LEHETŐ LEGJOBB.

Tehát, ha lefordítjuk ezt a fogászatra, illetve arra a területre, amit az Ekvident Fogászat képvisel, a tökéletes fogpótlás tényleg hibáktól mentes.

Miért?

Mert az eredmény alapja a tervezés. Ami nem valami vagy sikerül, vagy nem dolog, hanem konkrét, ami a páciens számára biztonságot nyújt, mivel részese a tervezésnek. Bármikor lehetősége van kérdezni vagy visszakérdezni olyan részfeladatokra, amivel kapcsolatban nincs kompetenciája, és a választ mindig megkapja.

Igen, minden páciensünk elmondhatja, hogy számára a lehető legjobb megoldást adjuk fogazatuk hosszútávú működésére, mivel nincs 2 egyforma eset, így nincsenek skatulyák, amelyeket elő lehet venni. Ezért mondjuk, hogy személyre szabott konzultációt tartunk, majd a BioStatikai regisztrációt követően a fogászati esetek különböző megoldási kulcs szerint haladnak. Van, akinek hátsó rágó fogait kell rehabilitálni, de nincs szükség még implantátumra, mert csak rossz állapotban vannak a fogak, de nem hiányoznak. Van, akinek teljes alsó felső körhíd-pótlásra van szüksége, és vannak, akiknek a nagy kiterjedésű hiányok miatt már csak implantátum beültetésével lehet rögzített pótlást készíteni.
Egy valami mégis közös ebben a három esetben, mégpedig az, hogy a végén minden ellátott páciens tökéletes rágási funkcióval rendelkezik, illetve a számára lehető legjobb és legszebb (ami már mások számára is látványos) fogazattal távozik Fogászatunkról.

Mit is jelent a tökéletes szó a fogászatban?

Sokat halljuk, hogy nincs tökéletes ember, mert mindenkiben van valami deformitás. Ez igaz, de a munka, ha nem tökéletes…egy kőműves, ács, asztalos, és sorolhatnám a többi mesterséget, az Ő munkájuk, ha nem tökéletes, akkor azért fizettünk, hogy később mindig kelljen valamit javítgatni az elkészült házon, ahelyett, hogy élveznénk a mindennapokat abban az épületben, ami annyi pénzünkbe került? Szerintem erre mindannyian ugyanazt a választ adjuk…NEM!

A ház a mindennapjaink része, és fogaink, az egyik legfontosabb részei testünknek.
Sokan mégsem így gondolják, hányan élnek foghiányokkal hosszú-hosszú éveken át.
Ám a gyomor, a bélrendszer problémája sokszor vezethető vissza az étel nem megfelelő rágására. Tökéletesen rágni pedig tökéletes fogakkal lehet, és ha a saját fogunk már nem tudja ezt biztosítani, akkor szükséges azok rehabilitációja, amire tökéletes megoldás a fogpótlás. És ebben nincs megalkuvás, mivel nem csak esztétikailag kell a fogainknak rendben lenni, hanem funkciójukban is azt kell biztosítani, mint azt az élő-ép fogazatunkkal biztosítottunk.
A személyre szabott konzultáción minden információt megtudhat, hogyan lesz Önnek is tökéletes fogpótlása, amit egyszer kell jól elkészíteni és Ön tett egy lépést nem csak fogai, hanem több más fontos szerve érdekében is.

Ránézett már így a tökéletes fogpótlásra?