A fogpótlások feletti döntés és a fogpótlások átadás utáni használata

Ekvident | 2019.03.27.
A fogpótlások feletti döntés és a fogpótlások átadás utáni használata

fogpótlásról szóló döntés egy pillanat alatt megszülethet, de tisztában van Ön azzal a ténnyel, hogy ez a döntés akár több évtizedre tud teremteni gondtalanságot és biztonságot?
Hogyan?

Úgy, hogy a fogpótlás a megfelelő helyen, Biostatikai pozícióra készül, azon a helyen, ahol a páciens pontosan tudja mit, mikor és miért fognak elvégezni a fogazatán. Teljes képet adni arról, hogyan lesz a végeredmény tökéletes, és hosszútávú, a legmagasabb kompetencia megléte szükséges.
Ellenben a rossz döntés eredményét, egy rosszul elkészített fogpótlást ugyanúgy nézegetni fogja a tükörben, folyamatos figyelmet von el a mindennapok egyéb fontos feladatairól és egy újabb döntés elé kényszeríti annak viselőjét.
kompetens szakember minden apró részletre rámutat, megmagyarázza, ha valami nem érthető, mivel mégsem lehet mindenki szakember a fogászat területén. A fogpótlás akkor válik eggyé az Ön saját fogazatával, ha az a fogpótlás az Ön eredeti fogméretével és fogtömegével megegyezik, rendelkezik eredeti fogazata BioStatikájával (alsó felső állcsont egyensúlyi pozíciója), illetve Ön szakszerű fogszakorvosi ellátásban részesül. Ha ezek közül valamelyik hiányzik, akkor nem beszélhetünk tökéletes fogpótlásról.
De lehet tökéletes munka a nálunk BioStatikai pozícióra készült fogpótlások átadásáig, ha utána a páciens nem megfelelően ápolja vagy használja azokat.
Honlapunkon több páciensünk BioStatikai pozícióra készült fogpótlása a kiindulástól az átadásig megtalálható. Viszont nagyon sok a tévhit a fogpótlások használatával, illetve ápolásával kapcsolatban.
A fogpótlásokra a lepedék rárakódhat, de a fogpótlás soha nem színeződik el.
nálunk, BioStatikai pozícióra készült fogpótlások kizárólag az élő fogazat működési funkcióit, adottságait tudják hosszútávon biztonsággal ellátni. A fogpótlások keménysége ennek értelmében az élő fogazat keménysége fölött van, viszont anyagszerkezeti összetételüknél fogva (cirkonium kerámia, fémkerámia, préskerámia) rideg fizikai jellemzővel bír.
Az élő fogazat terhelhetőségétől eltérő használat vagy funkció törést, repedést tud okozni. A fogpótlások évek múlva jelentkező törései, repedései minden esetben külső fizikai behatás eredményei.
Ezért fontos tudni, hogy amire a saját fog reagál (csontra harapás, boros üveg dugó kihúzása, csonthéjas gyümölcsök héjára harapás), ugyanaz jelentkezik a fogpótlások esetében is.
Az Ekvident Fogászaton BioStatikai pozícióra készült fogpótlások az átadást követően ugyanolyan törődést igényelnek, mint az élő fogazat. Nem szabad elhanyagolni, mert hosszútávon a fogpótlások alatti fogazat kerülhet veszélybe.
Mit tud Ön ennek érdekében tenni?

  • Naponta fogyaszt vitamint és ásványi anyagokat.
  • Étkezések utáni alapos fogmosás fluormentes fogkrémmel.
  • Fogkő eltávolítás szükség esetén, de legalább évente egy alkalommal.
  • Rendszeres fogászati kontroll. Ekkor panoráma röntgen felvétel készül, hogy ellenőrizni lehessen a fogazat fogpótlások alatti állapotát.

Az Ekvident Fogászaton BioStatikai pozícióra készült fogpótlások mechanikailag kezelik az Ön fogazatát, viszont az emberi test élő szövetek összessége, ezért jelenhetnek meg gyulladásos területek. A rendszeres kontrollok kiszűrik, illetve időben elláthatóvá teszik ezeknek a kezelését. Ha időben történnek ezek az ellenőrzések az esetleges kezelések a fogpótlásokon keresztül elvégezhetőek.
Honlapunkon meg is győződhet a nálunk elkészült és átadott BioStatikai pozícióra készült fogpótlásokról a www.ekvident.hu/elkeszult-munkaink oldalon. Ezek a fotók önmagukért beszélnek, és ami a legfontosabb egytől egyig az Ekvident Fogászaton ellátott páciensek fotói, de ha valakit a páciens beszámolóink érdekelnek azt a www.ekvident.hu/pacienseink-irtak oldalon olvashatja azokat.